lko smacznie, ale też sycąco. Ważne, aby wytrwać w tym postanowieniu chociaż kilka pierwszych dni. Kuchnia wegańska to najzdrowsza kuchnia, jaką możemy sobie zafundować. Rośliny dostarczają najwięcej składników odżywczych i witamin, gdyż są pierwsze w łańcuchu pokarmowym. Zwłaszcza zarodki i kiełki są bogate w wiele witamin.
Szparagi i pomidory
Szparagi i pomidory to duet doskonały, który polecają liczne przepisy wegetariańskie, a nawet kuchnia wegańska. Na szczególną uwagę zasługują one w wersji upieczonej z odrobiną migdałów oraz oliwy z oliwek. Doskonale sprawdzają się one jako samodzielna przekąska, ale nie tylko. Przepisy wegańskie często łączą je na przykład z komosą ryżową, czy makaronem z soczewicy. Takie połączenie to rewelacyjny obiad, który jest nie tylko energetyczny i zdrowy, ale też smaczny. Warto więc od czasu do czasu po niego sięgnąć.
Bo wszystkie organy w ludzkim ciele
Odpowiednie odżywianie wpływa znacząco nie tylko na całokształt zdrowia człowieka, lecz również na poziom energii i siły. I choć ostatnio bardzo modna jest kuchnia wegańska i wciąż urozmaicane są przepisy wegańskie, jak i przepisy wegetariańskie, to jednak w obydwu tych kuchniach trzeba bardzo uważać, aby nie zaszkodzić swojemu zdrowiu. Gdyż niedobór tłuszczu, białka i węglowodanów może zakłócić pracę nie tylko ciała, lecz również umysłu. Bo wszystkie organy w ludzkim ciele potrzebują odpowiedniej diety.